Tejszínkrémes torta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Főtt, Édes, Hideg, Gabonafélék, Tojás, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Tejszínkrémes torta
Piskóta alaprecept
Tejszínkrémes torta A tejből 6 decit felforralunk, a cukorral. A pudingport elkeverjük az egy deci hideg tejben és beleöntjük a forró tejbe. Elkeverjük és, addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hagyjuk langyosra hűlni, majd habosra keverjük a vajjal és óvatosan beleforgatunk 3 deci tejszínből keményre vert habot. A három lapra vágott piskóta lapjait megkenjük a krémmel, majd összeállítva a külsejét is bevonjuk vele. Végül a habfixálóval felvert tejszínhabbal, habzsákból vagy szifonból körbespricceljük, koktélcseresznyével és csokoládélapokkal díszítjük. Piskóta alaprecept A tojásokat szétválasztjuk és tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével és a csipet sóval. A habot felváltva, az átszitált liszttel óvatosan belekeverjük a tojásos masszába, vigyázzunk, hogy a hab ne törjön össze. Sütőpapírral az alján kibélelt vagy vajazott, lisztezett (ha az oldalát is kikenjük nem jön fel szépen a tészta) kapcsos tortaformába öntjük és kb. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd a hőfokot 175 fokra levéve még 35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e? A sütő ajtaját sütés közben ne nyissuk ki, mert a tészta összeesik! A megsült piskótát 10 percig hagyjuk a nyitott sütőben hűlni, majd rácsra borítva lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd megfordítva hagyjuk kihűlni. Csak teljes kihűlés után vágjuk fel. Ha tekercsnek vagy szeletnek készítjük másfél centi vastagon simítsuk a tepsibe. A sütési idő kb. 20 percre rövidül. Ha tekercsnek szánjuk a tészta aljáról a sütőpapírt lehúzva és megfordítva visszaterítve, még melegen feltekerjük, ha szeletnek, konyharuhán hagyjuk kihűlni. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||