Mentás zöldborsókrémleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Párolt, Főtt, Sós, Hideg, Meleg, Édes, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített vajon megpároljuk a zöldborsót, majd felöntve a zöldségalaplével puhára főzzük. Közben sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Végül belekeverjük a tejszínt, a mentát és rövid összeforralás után botmixerrel összetörjük. Hidegen vagy melegen tálaljuk, ha melegen adjuk asztalra, szórjunk rá pirított zsemlekockát. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||