Baconos pogácsa (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Farsang, Szilveszter, Csőben sült, Kemence, Sós, Húsfélék, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, ízlés szerinti sóval és borssal, majd elmorzsoljuk a vajjal. Részletekben hozzáadva a tejfölt közepes keménységű tésztává gyúrjuk, majd fóliába tekerve, hűtőben fél órát pihentetjük. Amíg pihen, az apróra vágott bacont és hagymát összesütjük, majd a zsírját leöntve, hűlni hagyjuk. A tésztát átgyúrjuk, majd kisujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Egymás mellé, zsírozott, sütőlapra tesszük. A korongok közepét kissé benyomjuk, én kiskanállal szoktam, a felvert tojással vékonyan lekenjük. Az üregekbe kevés bacon, hagyma keveréket töltünk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb negyed óra alatt aranybarnára sütjük. Sör- vagy borkorcsolyának kiváló. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||