Zelleres tojáskrém (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel előtt, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Uzsonna, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Tojás, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 db zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Apróra vágjuk a főtt tojásokat és a szárzellereket, összekeverjük a többi hozzávalóval, ízesítjük. Egy órát állni hagyjuk, majd tálra halmozva, pirított rozskenyérrel tálaljuk.