Rasszolnyik csülökkel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Macskajajra, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A sertés ritkacsontot tepsibe tesszük és 220 fokra előmelegített sütőben, megforgatva fél órát sütjük. A csontot fazékba tesszük és a tepsibe vizet öntve, nagy lángon felforraljuk. Ha minden feloldódott, a csontra öntjük. Mellétesszük a megtisztított csülköt és annyi vízzel felöntve, amennyi bőven ellepi puhára főzzük. A főzővizet közben sózzuk, borsozzuk. A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát és fokhagymát, rádobjuk, a gondosan megtisztított, vékony szeletekre vágott vesét, az apróra vágott gombát és a kis kockára vágott zellert, majd zsírjára sütjük. A csülköt kivesszük a főzőléből, kicsontozzuk és kockára vágjuk. A levét leszűrjük és lezsírozzuk. A levet a gombás, vesés keverékre öntjük, hozzáadjuk a néhány vágással apróbbra vágott spenótot és sóskát, a csülökhúst és a csíkokra vágott uborkát. Összeforraljuk, majd a lángot lekapcsolva, belekeverjük a tojássárgájákkal elkevert tejszínt. Szükség szerint utánízesítve, finomra metélt petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||