Fehérboros mártás (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Buli, Hétvégi ebéd, Húsvét, Karácsony, Sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
4 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 teáskanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
igény szerint karajcsont 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A karajcsontot feldaraboljuk és a felforrósított olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és azokat is megpirítjuk. Végül hozzákeverjük a paradicsompürét. Amikor elvesztette az élénk színét felöntjük a borral és a levét elforraljuk. Ráöntjük a húsalaplét és csendes tűzön a lé kétharmadát elforraljuk. Belereszeljük a burgonyát és 10 perc főzés után a mártást leszűrjük. Sóval, borssal fűszerezzük.