Sertésérmék barackkal sütve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Édes, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A sertésszüzet felszeleteljük és tenyerünkkel gyengéden megütögetjük. A hagymát hajszálvékony karikára vágjuk. A húsokat sózzuk, borsozzuk és kivajazott tepsibe tesszük. A hámozott, felezett barackot felszeleteljük és a hagymával váltakozva beborítjuk velük a húsokat. A tejfölbe keverjük a lisztet és a zúzott fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bevonjuk a rakott húsokat a tejföllel, megszórjuk a mandulával és előmelegített sütőben, 200 fokon 20 percig sütjük. Frissen tálaljuk. Párolt rizs adhatunk hozzá köretnek. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||