Sertésérmék barackkal sütve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Jocó
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Édes, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
2 db őszibarack 41 0.7 0.1 9 1.7 0
1 fej fehérhagyma ? ? ? ? ? ?
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kiskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
igény szerint mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sertésszüzet felszeleteljük és tenyerünkkel gyengéden megütögetjük. A hagymát hajszálvékony karikára vágjuk. A húsokat sózzuk, borsozzuk és kivajazott tepsibe tesszük. A hámozott, felezett barackot felszeleteljük és a hagymával váltakozva beborítjuk velük a húsokat. A tejfölbe keverjük a lisztet és a zúzott fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bevonjuk a rakott húsokat a tejföllel, megszórjuk a mandulával és előmelegített sütőben, 200 fokon 20 percig sütjük.
Frissen tálaljuk. Párolt rizs adhatunk hozzá köretnek.