Sonkás-zsályás csirkemell tejszínes zöldborsóval (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet lebőrözzük és kicsontozzuk, majd a filéket lapjában félbe vágjuk. A húsokat sózzuk és borsozzuk. Az egyik oldalukra 2 zsályalevelet, a másik oldalukra egy szelet sonkát fektetünk és fogpiszkálóval hozzátűzzük. A felforrósított olaj-vaj keveréken mindkét oldalukat megsütjük. Ráöntjük a bort és nagy lángon elforraljuk. A csirkemelleket kivesszük és félretesszük. A sütőzsiradékban megpároljuk a borsót, a cukorral ízesítjük, megszórjuk a finomra metélt petrezselyemmel és felöntjük a tejszínnel. Összeforraljuk és tálaljuk. Nagyétkűeknek hercegnőburgonyát adjunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||