Paradicsomos bableves bazsalikommal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Böjt, Főtt, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Reform konyha, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon megpároljuk a finomra metélt hagymát, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ha felszáll az illata, ráöntjük a sűrített paradicsomlét és a zöldséglevest. Fűszerezzük sóval, borssal, a felvagdalt bazsalikomlevelekkel és a cukorral. Beleborítjuk a hideg vízzel leöblített fehérbabot. Összeforraljuk és már kész is. Ha sűrűbben szeretnénk tálalni, a leves egy részét, botmixerrel zúzzuk össze. Hidegen tálalva díszítsük bazsalikomlevélkékkel. Ha nehezebb, téli levesnek szánjuk szórjuk meg a tetejét reszelt parmezánnal és szárazra sütött bacondarabokkal, ekkor friss, puha kenyeret tálaljunk mellé. Igazi univerzális leves, télre-nyárra, minimális módosítással igazodhat az évszakhoz és a vendégek igényeihez. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||