Prágai csirkecomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Dorka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 dl barnasör 51 0 0 5.9 0 0
3 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db csirkecomb 133 20.9 5.2 0.5 0 74
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsemlét beáztatjuk a sörbe. A felforrósított vajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd átsütjük rajta, a sózott, borsozott csirkecombokat. A húsalaplét részletekben hozzáöntve, fedő alatt, puhára pároljuk. A puha húsokat a szaftból kivesszük és az elmorzsolt zsemlét beletéve összeforraljuk, majd áttörjük. A combokat tálra téve a mártással leöntve tálaljuk.
Knédlit vagy burgonyafánkot adhatunk köretnek.