Angol szilváspite (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Steffy
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Édes, Gyümölcsök, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
12 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
80 dkg szilva 47 0.8 0 10.2 1.7 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztből, a feldarabolt vajból, a cukor és a fahéj feléből, csipet sót hozzáadva gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Vékonyra nyújtva egy kerek gyümölcstortaformát kibélelünk vele, majd szorosan kirakjuk a kimagozott és elnegyedelt szilvával. 175 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. Közben az öntet hozzávalóit elkeverjük és a félig sült sütemény tetejére öntjük. Még negyed órát hagyjuk a sütőben.