Csirkés-currys dinnyesaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db sárgadinnye 40 0.3 0.1 9.5 1 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
4 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
2 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A joghurtot gézlapba kötve csepegtessük egy óra hosszat. A vékony csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk meg, majd keverjük el a zúzott fokhagymával. A felforrósított olajban, kevergetve, süssük pirosra. Szűrőkanállal szedjük ki és tegyük félre. Az olajba keverjük bele a curry port és a joghurtot. A kockára vágott hagymát, paprikát, dinnyét és a csirkemellet keverjük össze, majd forgassuk bele a joghurtos öntetet. Hűtsük be és a megpirított, majd durvára vágott dióval meghintve tálaljuk.
Pirítóst vagy pitát adhatunk mellé.