Csirkés-currys dinnyesaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A joghurtot gézlapba kötve csepegtessük egy óra hosszat. A vékony csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk meg, majd keverjük el a zúzott fokhagymával. A felforrósított olajban, kevergetve, süssük pirosra. Szűrőkanállal szedjük ki és tegyük félre. Az olajba keverjük bele a curry port és a joghurtot. A kockára vágott hagymát, paprikát, dinnyét és a csirkemellet keverjük össze, majd forgassuk bele a joghurtos öntetet. Hűtsük be és a megpirított, majd durvára vágott dióval meghintve tálaljuk. Pirítóst vagy pitát adhatunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||