Sajtos szőlősaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Sós, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
1 csomó retek 15 1.2 0.1 2.2 1.5 0
10 dkg Gorgonzola 0 ? ? ? ? ?
10 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
30 dkg szőlő 81 0.6 0.3 18.1 1.6 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szőlőt, lehetőleg többfélét, megmossuk, leszárazzuk és leitatjuk. A sajtokat, a retket és a paprikát kis kockára vágjuk. A diót szárazon megpirítjuk és durvára vágjuk. A joghurtba keverjük a mézet, a mustárt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Összeforgatjuk a saláta hozzávalóival, majd a dióval megszórva tálaljuk.
Kenyérchipszet vagy grissinit kínáljunk mellé.