Kreol fűszerkeverék (Hajókonyha recept)
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:
Fűszerkeverékek, ízesítők
Cimkék: Fűszerkeverékek, Főzés nélkül, Sütés nélkül
Hozzávalók
4 személyre:
|
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kiskanál
chilipor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
cayenni bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
oregánó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
majoránna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
szárított vöröshagyma |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 teáskanál
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 teáskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
fokhagyma granulátum |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 teáskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A hozzávalók szárított formában értendők. Jól elkeverve a hozzávalókat, fűszermalomban átdaráljuk. Légmentesen lezárva tároljuk. majonézbe, joghurtba keverve mártogatóst készíthetünk. Szórhatjuk sült burgonyára, húsokra.
|