Csirkés canelloni (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Tészták, Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Töltött, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

Csirkés canelloni
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 doboz canelloni 0 ? ? ? ? ?
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
15 dkg füstölt mozzarella sajt 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Paradicsomszósz (spagettihez)
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csipet cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kiskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
5 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csirkés canelloni
Amíg a paradicsomszósz készül, felhevített olajon süssük át, a kis kockára vágott, sóval, borssal ízesített csirkemellet. Keverjük hozzá a paradicsomszósz harmadát és töltsük meg a canellonikat. A szósz másik harmadát simítsuk tepsibe és rakjuk rá a tésztarudakat. A tészta tetejére a szósz megmaradt részét kenjük. Végül szórjuk meg a felkockázott sajtokkal. Alufóliával szorosan fedjük le és tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe háromnegyed órára, végül vegyük le a fóliát és további negyed óra alatt pirítsuk aranybarnára.

Paradicsomszósz (spagettihez)
A paradicsomot forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízbe dobjuk és meghámozzuk, kicsumázzuk és a magos részét kiskanállal eltávolítjuk. Az olajon, a nagyon finomra vágott hagymát megpároljuk, majd beledobjuk a zúzott fokhagymát, ha felszáll az illata, belekeverjük a paradicsomot és a paradicsomkonzervet a levével együtt. Megfűszerezzük és 20 perc alatt időnként megkeverve simára főzzük.