Csirkés canelloni (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Tészták, Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Töltött, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Csirkés canelloni
Paradicsomszósz (spagettihez)
Csirkés canelloni Amíg a paradicsomszósz készül, felhevített olajon süssük át, a kis kockára vágott, sóval, borssal ízesített csirkemellet. Keverjük hozzá a paradicsomszósz harmadát és töltsük meg a canellonikat. A szósz másik harmadát simítsuk tepsibe és rakjuk rá a tésztarudakat. A tészta tetejére a szósz megmaradt részét kenjük. Végül szórjuk meg a felkockázott sajtokkal. Alufóliával szorosan fedjük le és tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe háromnegyed órára, végül vegyük le a fóliát és további negyed óra alatt pirítsuk aranybarnára. Paradicsomszósz (spagettihez) A paradicsomot forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízbe dobjuk és meghámozzuk, kicsumázzuk és a magos részét kiskanállal eltávolítjuk. Az olajon, a nagyon finomra vágott hagymát megpároljuk, majd beledobjuk a zúzott fokhagymát, ha felszáll az illata, belekeverjük a paradicsomot és a paradicsomkonzervet a levével együtt. Megfűszerezzük és 20 perc alatt időnként megkeverve simára főzzük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||