Pirított bárány római módon (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Húsvét, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A bárányhúst vágjuk kockára, majd a felforrósított olajon pirítsuk barnára. Hintsük rá a lisztet és ezzel is pirítsuk át. Öntsük rá az ecetet és 1 deci vizet, adjuk hozzá a rozmaringot, a felvagdalt zsályát, a szardella filét, a zúzott fokhagymát és ízesítsük sóval, borssal. Fedő alatt, takarékon pároljuk puhára. Ha nagyon elfőné a levét, kevés vizet adhatunk hozzá. Főtt tésztával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||