Pirított bárány római módon (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Pityu
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Húsvét, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg bárányhús sovány 195 19.7 12.7 0.3 0 70
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 dl fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
10 levél zsálya 0 0 0 0 0 0
2 db szardella ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bárányhúst vágjuk kockára, majd a felforrósított olajon pirítsuk barnára. Hintsük rá a lisztet és ezzel is pirítsuk át. Öntsük rá az ecetet és 1 deci vizet, adjuk hozzá a rozmaringot, a felvagdalt zsályát, a szardella filét, a zúzott fokhagymát és ízesítsük sóval, borssal. Fedő alatt, takarékon pároljuk puhára. Ha nagyon elfőné a levét, kevés vizet adhatunk hozzá.
Főtt tésztával tálaljuk.