Fetás görögdinnyesaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Dezső
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Uzsonna, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Tejtermékek, Reform konyha, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db görögdinnye 31 0.5 0.2 6.5 0.2 0
10 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
1/2 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1/2 dl fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lehűtött görögdinnyét vágjuk ki a héjából és kockázzuk fel. A magokat, amennyire lehet piszkáljuk ki. Forgassuk össze az olajból, ecetből kevert öntettel és óvatosan keverjük hozzá a darabokra tördelt fetát. A tetejét díszítsük tekerésnyi borssal.
Azonnal, hidegen tálaljuk.
Üdítő előétel.