Trieszti káposztás bableves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A babot és a füstölt húst (vegyesen használjunk körmöt, farkat, fület) áztassuk be egy éjszakára. Másna egy evőkanál felforrósított olajba zúzzuk bele a fokhagymát, majd öntsük fel két liter vízzel. Adjuk hozzá a füstölt húst és a babot. Közben áztassuk be a a gerslit és egy óra múlva adjuk a leveshez. Ha majdnem megpuhult keverjük bele a maradék zsírból és lisztből készült rántást és a savanyúkáposztát. Negyed óra főzés után elkészül. Borsozzuk és sózzuk ízlés szerint. Tálalás előtt a húsokat csontozzuk ki és vágjuk kockára. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||