Toszkán zöldséges kenyérleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Albi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A babot áztassuk egy éjszakán át. másnap friss vízzel leöntve, megsózva főzzük félpuhára. Közben 3 evőkanál olajon pároljuk meg, a finomra vágott hagymát, zellert és sárgarépát. Öntsük hozzá a babot, a levével együtt, adjuk hozzá a felcsíkozott káposztát, céklalevelet (mangoldot is használhatunk) és kis kockára vágott burgonyát, keverjük bele a paradicsompürét és a fűszereket, majd ha szükséges vízzel felöntve főzzük készre. Egy fazék aljára terítsünk szikkadt kenyérszeleteket (eredetileg sózatlan toszkán kenyérrel készül, de használhatunk baguettet vagy sima fehérkenyeret is), merjük rá a leves felét, ismét kenyér, majd a maradék leves következik. Tálalhatjuk azonnal, de másnap újramelegítve még finomabb. Ez az igazi toszkán ribollita, egy tartalmas, téli leves. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||