Provance-i kenyér (Fougasse) (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Uzsonna, Buli, Bálint nap, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
Egy deci langyos vízben keverjük el a cukrot és az elmorzsolt élesztőt, majd kanálnyi liszttel elkeverve futtassuk fel. Gyúrjuk össze a maradék liszttel, sóval és pihentessük húsz percig. Dagasszuk bele az olajat és a fűszerkeveréket, majd kelesszük a duplájára, letakarva, langyos helyen, kb.egy óra alatt. Gyúrjuk át, lisztezett deszkán, majd formáljuk levél alakúra és nyújtsuk ujjnyi vastagra. Vágjuk be ferdén a közepéig, mint a levél erezetét, három-négy helyen és ujjunkkal tágítsuk meg a vágást, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd ismét pihentessük fél órát. 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára, 40-45 perc alatt. Vaj, sajt és egy pohár jó bor illik mellé. Egy enyhén lisztezett munkafelületen, használja a tenyerét, hogy lelapul a tésztát egy könnycsepp alakú, körülbelül 14in hosszú és 3/4in vastag. Olaj a tepsi vagy helyezze egy darab szilícium bélés rajta. Formában a tésztát egy levél alakú, és hogy három átlós vágás tagállamok minden egyes darabja a tészta. Húzza ki az egyes perjel finoman ujjával. Fedjük le a tésztát alakú, majd a bizonyítási amíg egy lenyomata ujját rugó vissza lassan 45 percig. Süssük meg a Fougasse kenyér Melegítsük elő a sütőt 400 fok és 40-46 percig sütjük, amíg ropogós és aranybarna. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||