Vörösbab marhahússal és rizzsel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
2 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 teáskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
2 dl sűrített paradicsom 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon, folyamatosan kevergetve, süssük barnára a darált marhahúst. Adjuk hozzá az apró darabokra vágott paprikát és a finomra metélt hagymát. Átsütjük ezzel is, majd felöntjük a fűszerekkel elkevert paradicsomlével és fedő alatt puhára pároljuk. A végére a levét forraljuk el. Tálalás előtt forgassuk össze a leöblített babbal és a megfőzött rizzsel.
Forrón tálaljuk.