Louisianai babos rizs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A rizst főzzük meg előírás szerint, majd tegyük félre. A felforrósított, egy vőkanál olajon pároljuk meg a hagymát, majd dobjuk rá, a felkockázott sonkát, pirítsuk meg, majd némi vízzel felöntve és fűszereket hozzáadva, pároljuk puhára. Ha kell kevés vizet adhatunk hozzá. Végül keverjük bele a főtt rizst, a lecsepegtetett és leöblített babot, a maradék olajon elősütött kolbászt és tálaljuk. Valamilyen csípős salátát, tejfölt és kenyeret adjunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||