Louisianai babos rizs (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
25 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
25 dkg füstölt sonka 203 15 15 0.3 0 95
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst főzzük meg előírás szerint, majd tegyük félre. A felforrósított, egy vőkanál olajon pároljuk meg a hagymát, majd dobjuk rá, a felkockázott sonkát, pirítsuk meg, majd némi vízzel felöntve és fűszereket hozzáadva, pároljuk puhára. Ha kell kevés vizet adhatunk hozzá. Végül keverjük bele a főtt rizst, a lecsepegtetett és leöblített babot, a maradék olajon elősütött kolbászt és tálaljuk.
Valamilyen csípős salátát, tejfölt és kenyeret adjunk hozzá.