Grillezett paprikasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Sült, Grillsütő, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az ízlésünknek megfelelő paprikákat, összesen kb. egy kiló legyen, kicsumázzuk, kimagozzuk és hosszában, ujjnyi csíkokra vagdaljuk. Héjával lefelé grillrácsra tesszük és feketés, hólyagosra sütjük. A héját lehúzzuk és a paprikát leöblítjük, majd lecsepegtetjük. A finomra vágott fokhagymából, chiliből, petrezselyemből, az olajjal elkeverve, ízlés szerint sózva, borsozva öntetet készítünk. A paprikacsíkokat beleforgatjuk és tálalás előtt egy éjszakára behűtjük.