Olasz ecetes hagyma (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Kicsibors A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Zöldség, Főtt, Sós, Savanyú, Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Sörözés, borozás, Főétel előtt Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított gyöngyhagymát sós vízbe 10 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. Az egy liter ecetet a fűszerekkel és némi sóval felforralunk, a hagymát és a megtisztított fokhagymát két percig főzzük benne. A hagymát üvegekbe szűrjük, úgy, hogy minden üvegbe kerüljön három gerezd fokhagyma is. A főzőlevet leszűrjük és összekeverjük a maradék ecettel, ráöntjük a hagymára és ha langyosra hűlt, a tetejére öntünk fél centi olívaolajat. Az üveget lezárjuk, majd felhasználás előtt egy hónapig hagyjuk állni. Vegyes előételekhez, ízelítőkhöz használjuk fel, de savanyúságnak is finom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||