Füstölt makrélakrém kekszen (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Halak, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csomag füstölt makrélafilé ? ? ? ? ? ?
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint keksz (sós) 436 8 18.8 58.3 3.4 0
igény szerint kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A makrélát lefejtjük a szálkákról és a finomra vágott hagymákkal elkeverjük, botmixerrel összezúzzuk, majd elkeverjük az apró kockákra vágott chilivel, kaliforniai paprikával, majonézzel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kekszre halmozzuk és félbe vágott uborka karikával díszítjük.
Hidegen tálaljuk.