Velős reszteltmáj (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Pákász
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Reggeli, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hirtelen sült, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg sertésmáj 136 19.5 5.3 2.5 0 430
30 dkg sertés agyvelő 124 10.6 9 0 0 2000
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
1 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd megsütjük rajta a vékony csíkokra vágott májat, közben hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot és rászórjuk a köményt és a majoránnát. Végül hozzáadjuk a kockára vágott velőt és a pirospaprikát. Ha összesült borsozzuk és sózzuk.
Forrón tálaljuk, sült burgonyával és kovászos uborkával.