Csirkemell velővel borítva (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Dragan
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi cayenni bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
30 dkg borjúvelő 113 9 8.6 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A borjúvelőt hideg vízben megáztatjuk, majd lehártyázzuk és apróra vagdaljuk. Kiskanálnyi vajjal kikenünk egy tepsit és félretesszük. Az olajat felhevítjük és a finomra vágott hagymát megpároljuk rajta, hozzáadjuk a velőt, majd belekeverjük a majoránnát, a cayenni borsot és sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítve jól átsütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, ekkor keverjük bele a tojássárgájákat. A kicsontozott csirkemelleket lapjában vágjuk félbe, majd sózva, borsozva mindkét oldalukat, hintsük meg fátyolnyi liszttel. A maradék vajban süssük mindkét oldalukat fehéredésig és tegyük a kivajazott tepsibe. Halmozzuk a hússzeletekre a velőt és szórjuk meg az előzetesen megreszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben süssük, a sajt pirulásáig. Ne süssük hosszan, mert a csirke kiszárad.
Burgonyapürével vagy párolt rizzsel kínáljuk.