Sertésborda erdőkerülő módjára (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Rakott, Hirtelen sült, Párolt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A hártyáitól megtisztított karajt felszeleteljük és kiverjük. Sózva, borsozva a felhevített zsiradékban pirosra sütjük, majd melegen tartva félretesszük. A sütőzsiradékban a félfőre vágott hagymát megpároljuk, majd hozzákeverve a csíkokra vágott májat és gombát átsütjük. A zúzott fokhagymával és a fűszerekkel ízesítjük. Végül belekeverjük a velőt és összefőzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ráhalmozzuk a hússzeletekre és befedjük egy-egy szelet sajttal. Grill alatt, addig sütjük, amíg a sajt ráolvad. Párolt rizzsel, sült burgonyával és sok salátával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||