Római tálban párolt pulykacomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 190 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Nagyi
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db pulykacomb 115 20.5 3.6 0.4 0 75
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az őrölt fűszereket összekeverjük és a pulyka felsőcombokat bedörzsöljük. A vöröshagymát és a fokhagymát felkockázzuk, majd a felét a beáztatott római tálba szórjuk. Belefektetjük a pulykacombokat, rászórjuk a lepergett fűszerkeveréket és a hagymákat, majd aláöntjük a bort. A tálat lefedjük és 160 fokra bekapcsolt, hideg sütőbe tesszük. 3 órát hagyjuk párolódni. A csontot kivéve, felszeleteljük.
Párolt zöldséggel és sült burgonyával tálaljuk.