Tarka zöldségtál csőben sütve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Hústalan feltétek, Köretek, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Böjt, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tojás, Tejtermékek, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A kelbimbót és a répát forrásban lévő sós vízben, külön-külön, roppanósra előfőzzük. a vízzel leforrázzuk a nagy kockára vágott lilahagymát. A kefírt a tojásokkal és a fűszerekkel elkeverjük. A zöldségeket kivajazott tűzálló tálban elterítjük, majd leöntjük a kefírrel. a maradék vajat a tetejére morzsoljuk és 170 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Tortaszerűen szeletelve tálaljuk. Előételnek, köretnek is kínálhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||