Tarka zöldségtál csőben sütve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Köretek, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Böjt, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tojás, Tejtermékek, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi köménymag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
30 dkg lilahagyma ? ? ? ? ? ?
30 dkg sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
30 dkg kelbimbó 50 4.9 0.6 6.1 4.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kelbimbót és a répát forrásban lévő sós vízben, külön-külön, roppanósra előfőzzük. a vízzel leforrázzuk a nagy kockára vágott lilahagymát. A kefírt a tojásokkal és a fűszerekkel elkeverjük. A zöldségeket kivajazott tűzálló tálban elterítjük, majd leöntjük a kefírrel. a maradék vajat a tetejére morzsoljuk és 170 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Tortaszerűen szeletelve tálaljuk.
Előételnek, köretnek is kínálhatjuk.