Szélesmetélt füstölt lazaccal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Előételek, Tészták, Főétel, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Bálint nap, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Tésztafélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 evőkanál vodka 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
15 dkg füstölt lazac ? ? ? ? ? ?
50 dkg szélesmetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tésztát előírás szerint megfőzzük. Közben elkészítjük a szószt. A felforrósított vajon megpároljuk a finomra metélt hagymát, ha kapunk mogyoróhagyma legyen. Belekeverjük a kis darabokra vágott lazacot, majd ráöntjük a vodkát. Amikor a levét elfövi, forraljuk össze a tejszínnel és sózzuk, borsozzuk. Közvetlenül tálalás előtt belekeverjük a finomra vagdalt petrezselyemzöldet és a tésztát.
Azonnal, forrón tálaljuk.
Klasszikus, olasz Bálint napi étel.