Szélesmetélt füstölt lazaccal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Halak és hidegvérűek, Előételek, Tészták, Főétel, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Bálint nap, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Tésztafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A tésztát előírás szerint megfőzzük. Közben elkészítjük a szószt. A felforrósított vajon megpároljuk a finomra metélt hagymát, ha kapunk mogyoróhagyma legyen. Belekeverjük a kis darabokra vágott lazacot, majd ráöntjük a vodkát. Amikor a levét elfövi, forraljuk össze a tejszínnel és sózzuk, borsozzuk. Közvetlenül tálalás előtt belekeverjük a finomra vagdalt petrezselyemzöldet és a tésztát. Azonnal, forrón tálaljuk. Klasszikus, olasz Bálint napi étel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||