Medvehagymás túróval töltött paprika (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: kicsilány
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Reggeli, Buli, Töltött, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
25 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
10 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
igény szerint tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 csokor medvehagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kétféle túrót áttörjük és annyi tejföllel dolgozzuk össze, hogy kissé lágyabb masszát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a finomra vágott medvehagymát. Kicsumázzuk a paprikákat és a túrókrémet az üregükbe töltjük. Behűtjük, majd tálalás előtt ferdén felszeleteljük.
Friss kenyere adjunk hozzá.