Medvehagymás túrókrém (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Uzsonna, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg medvehagyma ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
20 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott medvehagymát a tejföllel és a mustárral elkevert túróba forgatjuk. Ízlés szerint sózzuk.
Barnakenyérrel tálaljuk.