Medvehagymás saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Panka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Főétel előtt, Előételek, Húsvét, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor medvehagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor retek 15 1.2 0.1 2.2 1.5 0
1 csokor sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
4 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A medvehagymát vágjuk finomra, a retket és a zsenge répát szeleteljük fel uborkagyaluval. A joghurtba keverjük bele az öntet hozzávalóit és forgassuk össze a zöldségekkel.
Tálalás előtt hűtsük be.