Gombás paella (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
Az olaj felét melegítsük fel és pároljuk meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a kis darabokra vágott gombát és sonkát. Ha a gomba a levét kiadta keverjük bele a rizst és átforgatva pároljuk öt percig, öntsük rá a sherryt, az alaplét és szórjuk rá a sáfrányt. Fedő alatt, takarékon, főzzük 20 percig. A maradék olajat, a vajat, a zöldfűszereket és a reszelt sajtot dolgozzuk bele, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tálalás előtt öt percig hagyjuk pihenni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||