Scsí (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 35 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Macskajajra, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A marhahúst 1.5 l leveskockával ízesített vízben megfőzzük. A levéből kivéve, vékony csíkokra vágjuk. A forró húslevesbe rakjuk az apróra vágott káposztát, és megvárjuk, míg újból felforr. Közben a vajon megpároljuk a felkarikázott zöldségeket és az apróra vágott hagymát. A zöldséget a levesbe tesszük és fél órát főzzük. Ezután hozzáadjuk a húst, a lehéjazott és felvagdalt paradicsomokat, az áttört fokhagymát és pár percig főzzük. A tejfölre tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||