Burgonyás lepény oroszosan (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: kicsilány
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Köretek, Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel mellé, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Tojás, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1.5 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
10 dkg hajdinaliszt 336 9 1.7 71 4 ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított burgonyát és hagymát lereszeljük. Elkeverjük a tojásokkal, a hajdinaliszttel összeszitált sóval, borssal, sütőporral és egy deci olajjal, a maradék olaj felével kikent tepsibe öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A maradék olajat, a zúzott fokhagymát és a tejfölt elkeverjük, majd a burgonyás tésztára simítjuk. Még tíz percig sütjük. Kockára vágva tálaljuk.
Sült húsok mellé köretként vagy salátával önmagában is megállja a helyét.