Sonkás lepény (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Dezső A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Előételek, Uzsonna, Sörözés, borozás, Buli, Csőben sült, Rakott, Kemence, Sós, Húsfélék, Tejtermékek, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A kiflit áztassuk be a tejbe. A lisztet, a túrót és 20 dkg vajat, néni sóval gyúrjunk tésztává. Tegyük hidegre fél órára. Két részre vágva nyújtsuk ki. Az első felét tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. A sonkát a kiflivel és áztatólevével együtt daráljuk le. Keverjük el a tejföllel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg. Terítsük a tésztára, majd fedjük le a másik lappal. Nyomkodjuk le és szurkáljuk meg. Kenjük meg a felvert tojással és 200 Fokra előmelegített sütőben süsük fél órát. Ekkor hintsük meg a reszelt sajttal és ha elolvadt, vágjuk kockára. Langymelegen tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||