Olajbogyós sajtgolyók (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Albi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Tészták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Bundázott , Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
12 dkg gouda sajt 98 2.8 1.6 18 0 4
12 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 kávéskanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Keverjük össze a reszelt sajtot a vajjal, majd a paprikával és sóval összeszitált lisztet dolgozzuk bele. A masszából teáskanálnyi darabokat szaggatunk és mindegyik közepébe egy paprikával töltött olajbogyót teszünk, majd gombóccá formáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük.
Forrón tálaljuk, adhatunk mellé valamilyen salsát vagy más mártogatóst.