Rizses spenót (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Kriszti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel előtt, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Párolt, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A gondosan megtisztított spenótot és a zöld szárával együtt felkarikázott újhagymát átforgatjuk a forró olajon, majd hozzáadjuk a rizst és a finomra vagdalt kaprot. Felöntjük pohárnyi vízzel, sóval és citromlével ízesítve 25 perc alatt megfőzzük. Kevés vizet adhatunk még hozzá. Hidegen, melegen egyaránt tálalható, köretnek vagy előételnek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||