Rizses spenót (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Kriszti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel előtt, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Párolt, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.5 kg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
50 dkg újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
10 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gondosan megtisztított spenótot és a zöld szárával együtt felkarikázott újhagymát átforgatjuk a forró olajon, majd hozzáadjuk a rizst és a finomra vagdalt kaprot. Felöntjük pohárnyi vízzel, sóval és citromlével ízesítve 25 perc alatt megfőzzük. Kevés vizet adhatunk még hozzá.
Hidegen, melegen egyaránt tálalható, köretnek vagy előételnek.