Marhahúsos empanada (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Előételek, Tészták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Farsang, Csőben sült, Töltött, Sült, Olajsütő, Sós, Húsfélék, Gabonafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A forró olajban pároljuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a darált marhahúst és kevergetve süssük fehéredésig. Öntsük fel a húsalaplével, sózzuk meg és takarékon főzzük puhára. A főzés utolsó tíz percében keverjük hozzá a mazsolát és a durvára vagdalt olajbogyót. Egészen rövid leve maradjon csak, szinte száraz legyen. Amíg készül állítsuk össze a tésztát, főzzük meg a burgonyát és a tojást. A margarint morzsoljuk el a sóval összeszitált liszttel és kanalanként, annyi hideg vizet adva hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk, gyúrjuk össze. Végül nyújtsuk késfok vastagságúra és kb tíz centis köröket szúrjunk ki belőle. A kihűlt marhahúsraguba keverjük bele a kis darabokra vagdalt főtt tojást és a burgonyát. A tésztakörök közepére tegyünk evőkanálnyi tölteléket, majd a szélét megvizezve hajtsuk félbe és a szélét apró visszahajtásokkal szorosan zárjuk le. Levegő lehetőleg ne maradjon benne. Az elkészült tésztákat bő, forró olajban vagy forró sütőben süssük aranybarnára. Előételnek vagy partifalatnak adjuk. Kínálhatunk hozzá különböző mártásokat is. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||