Egyiptomi vöröslencse leves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesbetétek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
Az apróra vágott hagymát, burgonyát, a fokhagymát és a lencsét felöntjük az alaplével és puhára főzzük. Közben az őrölt római köményt és a kurkumát a felforrósított olajra dobjuk és 2 percig pirítjuk, majd a levessel felöntjük. Sóval, borssal és a citromlével ízesítjük, majd a koriandert beleszórva, botmixerrel pürésítjük. Forrón tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||