Kesudiós csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hirtelen sült, Wok, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A lebőrözött, kicsontozott csirkemellet vágjuk ceruzányi csíkokra. Keverjünk el két evőkanál szójaszósz 1 evőkanlá keményítővel és forgassuk bele a csirkét. Hagyjuk állni negyed órát. Közben a gombát, a paprikát és a hagymát szeleteljük fel, ha cukorborsót használunk héjastól vágjuk ujjnyi darabokra. A bébikukoricát is harmadoljuk. Az olaj felében süssük barnára a kesudiót, majd szürőkanállal kiszedve, a zsiradékban süssük át a csirkét. Ezt is szedjük ki és a maradék olajat a wokba öntve a paprika, gomba, hagyma keveréket süssük 3 percig, ekkor keverjük hozzá a borsót és 1 perc után a bébikukoricát, ha az is átmelegedett, tegyük vissza a csirkehúst és öntsük le a megmaradt hozzávalókból kevert folyadékkal. Amikor felforr keverjük bele a kesudiót és párolt rizzsel talaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||