Kesudiós csirke (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hirtelen sült, Wok, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Gombafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg kesudió ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál erőspaprika szósz 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 teáskanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1/2 dl rizsbor 0 ? ? ? ? ?
3 teáskanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
2 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
6 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 kávéskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 üveg bébikukorica konzerv 0 ? ? ? ? ?
25 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
25 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
6 evőkanál földimogyoró olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lebőrözött, kicsontozott csirkemellet vágjuk ceruzányi csíkokra. Keverjünk el két evőkanál szójaszósz 1 evőkanlá keményítővel és forgassuk bele a csirkét. Hagyjuk állni negyed órát. Közben a gombát, a paprikát és a hagymát szeleteljük fel, ha cukorborsót használunk héjastól vágjuk ujjnyi darabokra. A bébikukoricát is harmadoljuk. Az olaj felében süssük barnára a kesudiót, majd szürőkanállal kiszedve, a zsiradékban süssük át a csirkét. Ezt is szedjük ki és a maradék olajat a wokba öntve a paprika, gomba, hagyma keveréket süssük 3 percig, ekkor keverjük hozzá a borsót és 1 perc után a bébikukoricát, ha az is átmelegedett, tegyük vissza a csirkehúst és öntsük le a megmaradt hozzávalókból kevert folyadékkal. Amikor felforr keverjük bele a kesudiót és párolt rizzsel talaljuk.