Karácsonyi csokis csillag (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Julcsi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Hideg téli napokra, Édességek, Advent, Karácsony, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Tészták, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint fahéj 0 0 0 0 0 0
igény szerint porcukor 400 0 0 100 0 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
60 gramm tejcsokoládé 396 26 30.4 1.5 0 0
2 lap mirelit vajas tészta ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajas tésztát gyúródeszkára tesszük és hagyjuk felengedni, majd, ha szükséges, kinyújtjuk és nagyobbacska csillagformával kiszaggatjuk. Egy kocka csokit helyezünk minden második csillagforma közepére. A csillagok széleit bekenjük tojássárgájával és az üres csillagot rátéve, óvatosan összenyomkodjuk. A tetejét is lekenjük a tojással, majd, 180 fokos sütőben, 10 percig sütjük.
A tetejét fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.