Édes-mustáros sertéskaraj (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Dorka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Csőben sült, Római tál, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A hártyáitól megtisztított karajt a cajun fűszerkeverékkel és a sóval jól bedörzsöljük, majd a jól beáztatott római tálba tesszük, öntsünk alá egy deci vizet és a tálat lefedve, tegyük a hideg sütőbe, melyet 175 fokra bekapcsolunk, másfél órára. A mézet, az ecetet, a mustárt keverjük el a fűszerekkel. A római tál fedelét vegyük le, kenjük be a húst a masszával és még fél órát süssük fedetlenül, néhányszor ismételve a kenegetést. Héjában sült burgonyával (elfér a sütőben a római tál mellett) és salátával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||