Mázas füstölt sonka (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 240 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Dorka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: 

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db füstölt sertés sonka 130 22.2 1.4 7 0 97
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
igény szerint szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
2 dl narancslé 100%-os 102 1.49 0.13 23.8 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sonkát borssal, egy fej hagymával, 3 gerezd fokhagymával ízesített vízben főzzük puhára, kilónként 40 perc alatt. Hagyjuk kihűlni a levében. Majd a bőrt lehúzva centinként irdaljuk be a zsírt. Tűzdeljük meg az illesztékeket szegfűszeggel. A többi hozzávalót botmixerrel pürésítsük, majd kenjük be az öntettel a sonkát. Tegyük 175 fokra melegített sütőbe és 30 percig süssük, 10 percenként kenjük meg a szósszal. Tálalás előtt 15 percig pihentessük. Burgonyapürével tálaljuk.