Marharagu sörben párolva (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 270 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Lassan sütött, Párolt, Bogrács, Diszkosz, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Remoska, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 üveg barnasör 51 0 0 5.9 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 szál angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
3 db burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
50 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
50 dkg lábszár (marha) 249 20 18 0.6 0 83
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A marhahúsokat vágjuk dobókockányi darabokra. A répaféléket, a zellert és a burgonyát apró kockára daraboljuk, a hagymát finomra metéljük. A lisztet keverjük össze a borssal és tegyük nagy nejlonzacskóba, majd a húskockákat beledobva, addig rázzuk, amíg a hús egyenletesen bevonódik a liszttel.
Sütőálló, lefedhető serpenyőben az olajat megforrósítjuk és a húsdarabkákat pirosra sütjük, akár több részletben is lehet. Hozzáadjuk a zöldségeket, megfűszerezzük és felöntjük a sörrel. Felforraljuk, majd 100 fokra előmelegített sütőbe tesszük 4 órára.
Kenyérrel tálaljuk.
Készíthetjük bográcsban vagy diszkoszban, de ekkor a főzési időt rövidítsük le.