Marharagu sörben párolva (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Lassan sütött, Párolt, Bogrács, Diszkosz, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Remoska, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A marhahúsokat vágjuk dobókockányi darabokra. A répaféléket, a zellert és a burgonyát apró kockára daraboljuk, a hagymát finomra metéljük. A lisztet keverjük össze a borssal és tegyük nagy nejlonzacskóba, majd a húskockákat beledobva, addig rázzuk, amíg a hús egyenletesen bevonódik a liszttel. Sütőálló, lefedhető serpenyőben az olajat megforrósítjuk és a húsdarabkákat pirosra sütjük, akár több részletben is lehet. Hozzáadjuk a zöldségeket, megfűszerezzük és felöntjük a sörrel. Felforraljuk, majd 100 fokra előmelegített sütőbe tesszük 4 órára. Kenyérrel tálaljuk. Készíthetjük bográcsban vagy diszkoszban, de ekkor a főzési időt rövidítsük le. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||