Fokhagymás csirkemell remoskában (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 65 perc
Munkaidő: 54 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Csőben sült, Kemence, Remoska, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 db csontos csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat elkeverjük a zúzott fokhagymával. A csirkemelleket félbe vágjuk és bekenjük a fűszeres vajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a bort aláöntve a remoska edénybe tesszük. Egy órát pároljuk, negyed óránként a levével locsolva. Főtt tésztával vagy vajas burgonyával táljuk.