Taco marhahússal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Göngyölt, Töltött, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Tésztafélék, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Taco marhahússal
Hagyományos salsa
Taco marhahússal A marhahússal daráljuk le a hagymát és a fokhagymát, majd a felforrósított olajon kevergetve süssük meg, esetleg kevés víz hozzáadásával pároljuk puhára. Közben fűszerezzük sóval, borssal és az és az őrölt édes köménnyel. Amikor elkészült csepegtessük le és keverjük bele a salsa felét és a lecsepegtetett babot. A kaliforniai paprikát vágjuk apró kockára és forgassuk össze a saláta keverékkel. A megmelegített tortillákat kenjük meg salsával, tegyünk rájuk a marharaguból, szórjuk meg a reszelt sajttal, halmozzunk rá salátát és púpozzuk meg tejföllel. A tortillákat behajtogatva tálaljuk forrón. Hagyományos salsa A paradicsomokat forró vízbe mártva hámozzuk meg és a csumájukat kivágva, vágjuk apró darabokra. A lecsepegtetett zöld chilit és a vöröshagymát szintén metéljük finomra és keverjük hozzá a paradicsomhoz. Ízesítsük sóval, borssal és csavarjuk rá a lime levét. Végül keverjük el az olívaolajjal és jól hűtsük be tálalásig. Botmixerrel ízlésünknek megfelelő állagúr törhetjük, ha nem szeretjük darabosan. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||