Taco marhahússal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Göngyölt, Töltött, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Tésztafélék, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

Taco marhahússal
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
1 csomag saláta mix 0 ? ? ? ? ?
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
15 dkg cheddar sajt 0 ? ? ? ? ?
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 db tortilla 0 ? ? ? ? ?
1 kiskanál édeskömény 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Hagyományos salsa
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 doboz zöld chili 0 ? ? ? ? ?
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Taco marhahússal
A marhahússal daráljuk le a hagymát és a fokhagymát, majd a felforrósított olajon kevergetve süssük meg, esetleg kevés víz hozzáadásával pároljuk puhára. Közben fűszerezzük sóval, borssal és az és az őrölt édes köménnyel. Amikor elkészült csepegtessük le és keverjük bele a salsa felét és a lecsepegtetett babot. A kaliforniai paprikát vágjuk apró kockára és forgassuk össze a saláta keverékkel. A megmelegített tortillákat kenjük meg salsával, tegyünk rájuk a marharaguból, szórjuk meg a reszelt sajttal, halmozzunk rá salátát és púpozzuk meg tejföllel. A tortillákat behajtogatva tálaljuk forrón.

Hagyományos salsa
A paradicsomokat forró vízbe mártva hámozzuk meg és a csumájukat kivágva, vágjuk apró darabokra. A lecsepegtetett zöld chilit és a vöröshagymát szintén metéljük finomra és keverjük hozzá a paradicsomhoz. Ízesítsük sóval, borssal és csavarjuk rá a lime levét. Végül keverjük el az olívaolajjal és jól hűtsük be tálalásig.
Botmixerrel ízlésünknek megfelelő állagúr törhetjük, ha nem szeretjük darabosan.