Spenótos gombasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gombafélék, Tejtermékek, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított vajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Zsírjára sütjük, majd felöntjük a tejszínnel. Sűrűsödésig forraljuk, majd a tűzről levéve, belekeverjük a gondosan megmosott, csíkokra vágott, zsenge spenótot. Citromlével pikánsra fűszerezzük és tálaljuk. Szárazabb sült húsokhoz adhatjuk, de mártogatósnak vagy főtt tészták mellé sem utolsó. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||